Γιατί κάθε μετοχή του Σώρρα έπρεπε να έχει αξία 675 δις;

τoυ Ελευθέριου Ρήνου

Ένα άρθρο μπορεί να διαβαστεί από πάνω προς τα κάτω και πολλές φορές να ξαναγραφτεί με ανάποδη σειρά, δίνοντας σημασία σε ενότητες που βρίσκονται στο τέλος. Το παρόν άρθρο αποτελεί μια αναπροσαρμογή του άρθρου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο mignatiou.com με τίτλο «Οι «μπλόφες» του απατεώνα Αρτέμιου Σώρρα στη συνέντευξη του στον Αντώνη Σρόιτερ» και σε αυτό θα αναλύσουμε την απάτη Σώρρα σχετικά με την Τράπεζα της Ανατολής, όπως και το λόγο που κάθε μετοχή του έπρεπε να αξίζει 675 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εξηγώντας τα βασικά σημεία, ώστε να κατανοήσει κάποιος την ιστορία που θα περιγράψω, πρέπει να επισημάνω ότι η υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής έχει νομική και πραγματική βάση, μακριά από θεωρίες συνωμοσίας και ηλιθιότητες. Έχω πει εκατοντάδες φορές πως πρόκειται για έναν αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας, ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα, που εξαγόρασε και απορρόφησε την Τράπεζα της Ανατολής το 1932 και στους κατόχους μετοχών της τελευταίας.

Μέχρι σήμερα, η Εθνική Τράπεζα έχει αντιμετωπίσει στις δικαστικές αίθουσες αρκετές φορές τους κατόχους μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής σε χαμηλής σημασίας δίκες, όπως ασφαλιστικά μέτρα επίδειξης εγγράφων, πιστεύοντας ότι θα κερδίζει πάντοτε λόγω του μεγέθους της. Στην πορεία όμως διαπράχθηκαν από την πλευρά της τραγικά λάθη , αφού οι διοικούντες της τράπεζας δεν κατανοούν ποιός είναι ο αντίπαλός τους, που στην πραγματικότητα είναι τα δικά τους εγκληματικά λάθη κατά το παρελθόν. Αποτέλεσμα ήταν, όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα να χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για να αποδείξει ότι η πορεία της εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής δεν ήταν η επιθυμητή! [βλ. Η Εθνική Τράπεζα χρησιμοποίησε πλαστό έγγραφο! – Μέρος Β].

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΛΛΟΘΙ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Το μεγαλύτερο «ατού» της Εθνικής Τράπεζας είναι ουσιαστικά ο Αρτέμης Σώρρας και όσα τραγελαφικά διαδίδει για την Τράπεζα της Ανατολής, μήπως και πιαστεί από κάπου, αφού ήδη χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Ο αυτοαποκαλούμενος «Εωσφόρος» καταλαβαίνει πως το μέλλον για την οργάνωση του περιγράφεται από τη φράση «ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα».

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Alpha και στο δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, τόσο ο Σώρρας, όσο και το λανθασμένο ρεπορτάζ του σταθμού έδωσαν ρεσιτάλ κατά της Τράπεζας της Ανατολής. Υπήρχαν τόσο μεγάλα λάθη, που βολεύουν την πλευρά της τράπεζας, που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ανάχωμα για τους κατόχους μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής είναι ο αέρας «απάτης», με τον οποίο έχει διαποτίσει οτιδήποτε έχει ακουμπήσει ο άφραγκος «επενδυτής».

Εικόνα. Ο Alpha μπέρδεψε τα «χρεόγραφα Wozny» με τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής τις οποίες βρήκε με δυσκολία σε παλαιοπωλεία, σε τιμή 100 ευρώ τη μία, δηλαδή, όσο αξίζουν 438 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Η διαφορά είναι ότι η τιμή των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής πρέπει να οριστεί με δικαστική απόφαση. Μέχρι τότε αξίζουν όσο τις αποτιμάει ο καθένας.

Όπως ο ψεύτης βοσκός στο παραμύθι του Αισώπου, έτσι πλέον και ο Αρτέμης, έχει καταντήσει μυθική φιγούρα, στον πάνθεον της μπουρδολογίας, που περιλαμβάνει τον Καματερό, τον Τσάκα και άλλους ημίθεους της αστικής διακωμώδησης. Οι ψεύτικες κορώνες αγραμματοσύνης επηρεάζουν την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής, κυρίως λόγω του δημόσιου βήματος που βρίσκει και των σημαντικών λαθών που κάνει σε καθημερινή βάση.

Η ΑΠΑΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Επειδή όμως ο Σώρρας δεν είναι ο τυπικός καλοκάγαθος αλλά ψεύτης βοσκός, αλλά ένας άνθρωπος που θα κάνει οτιδήποτε για να βγάλει πέντε φράγκα, ήρθε ο καιρός να αναλύσω τον πραγματικό στόχο του για την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής. Εδώ και αρκετό καιρό είχα τις υποψίες μου, όμως τα γεγονότα των τελευταίων ετών επιβεβαίωσαν τους φόβους μου.

Όπως έγραψα στο mignatiou.com, για πρώτη φορά αποκαλύπτω το λόγο που η κάθε μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής του Σώρρα έπρεπε να έχει αξία 675 δισεκατομμύρια δολάρια, το λόγο που πιέστηκαν αφόρητα και χρησιμοποιήθηκαν αμερικανοί καθηγητές και ποιά ήταν η πραγματική αιτία πίσω από όλες αυτές τις δωρεές, την ίδια στιγμή που ο δωρητής δηλώνει ότι δεν πιστεύει στη φιλανθρωπία.

Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι πριν την εμφάνιση των χρεογράφων του Stephen Louis Wozny, ο Σώρρας προσπάθησε να φτιάξει τα δικά του παρόμοια χρεόγραφα χρησιμοποιώντας μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής. O Wozny έκρινε ότι το όνομά του είναι εμπορικό σήμα – trademark και με αυτή την ηλίθια δικαιολογία άρχισε να χρεώνει 500.000 ευρώ όποιον έγραφε δημόσια το όνομά του. Όταν η διαγραφή του από το δικηγορικό σύλλογο της Washington αναρτήθηκε στο site και το περιοδικό του συλλόγου, τους έστειλε μονομερές τιμολόγιο 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις πολλαπλές θεάσεις του ονόματός του από τους διαδικτυακούς επισκέπτες και τους συνδρομητές του επίσημου περιοδικού.

Στη συνέχεια δήλωσε το υποτιθέμενο αυτό χρέος στο σύστημα UCC1 στην αμερική, στην απέλπιδα προσπάθεια του να κάνει το χρέος ασφαλές, δηλαδή να δείξει καλή πίστη ενημερώνοντας την άλλη πλευρά. Τελικά το δικαστήριο το έχασε, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δημιουργήσει δικής του κατασκευής πλαστές διεθνείς συναλλαγματικές σε βάρος του αμερικανικού δημοσίου, κάνοντας τη λογική υπέρβαση ότι επειδή ο Δικηγορικός Σύλλογος της Washington έχει σαν μέλη του Δικαστές και οι Δικαστές είναι εκπρόσωποι της κρατικής εξουσίας, τα χρέη του Συλλόγου εκπροσωπούνται από το κράτος! Για να μειώσει τους προσωπικούς κινδύνους από τη χρήση των παράνομων χρεογράφων, τα μεταβίβασε σε δύο εταιρείες περιορισμένης ευθύνης με το ίδιο ακριβώς όνομα, που δημιούργησε μαζί με το συνεργό του James Salmon, τις εταιρείες Red Panther Limited στο Λονδίνο και τις Σεϊχέλες.

Βίντεο. Η προέλευση των χρεογράφων του Σώρρα.

Ερχόμενοι στη χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια ήταν γνωστό το πρόβλημα που έχει η Εθνική Τράπεζα με την Τράπεζα της Ανατολής. Όπως ακριβώς έπραξε ο Wozny με τις δύο Red Panther Limited (μια στο Λονδίνο και μια στις Σεϊχέλες), ο Σώρρας θα δώριζε από 4 μετοχές σε δυο εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες με τη σειρά τους θα έστελναν μονομερές τιμολόγιο προς την Εθνική Τράπεζα. Το σύνολο για κάθε ομάδα μετοχών θα ήταν 675 δις Χ 4 = 2,7 τρις, τα οποία οι εταιρείες θα ζητούσαν να εξοφλήσει η τράπεζα άμεσα.

Στη συνέχεια το υποτιθέμενο χρέος θα δηλωνόταν ως μονομερής συναλλαγματική στο σύστημα UCC1 σε αμερικανικό έδαφος, θα τιτλοποιούταν με χρόνο ωρίμανσης τα 10 έτη και θα κόβονταν σε κομμάτια, ώστε να μικρότερα ποσά του χρέους να μπορούν να πουληθούν σε αφελείς, αλλά και να προσφερθούν σε ψηφοφόρους.
Φανταστείτε να έπαιρνε κάθε ψηφοφόρος ένα χαρτί σε μορφή διεθνούς συναλλαγματικής (IBOE – International Bill of Exchange), με σφραγίδες και υπογραφές που να έγραφε πάνω ότι του ανήκουν 20.000 ευρώ χρέος της Εθνικής Τράπεζας, βασιζόμενο σε μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, οι οποίες σύμφωνα με δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων επίδειξης εγγράφων μετατράπηκαν σε χρεωστικά ομόλογα – αξιόγραφα!

Για τον ίδιο λόγο προσπάθησε να κάνει τη δωρεά στην Εκκλησία της Ελλάδος. Όχι επειδή ξαφνικά έγινε φιλεύσπλαχνος, άλλωστε ένας είναι ο κανόνας στην πιάτσα: «ο Σώρρας δεν πληρώνει ποτέ». Νόμιζε όμως ότι έτσι θα είχε την αναγνώριση της τεράστιας αξίας της μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής από έναν φορέα, ο οποίος στην Ελλάδα συνδέεται με το κράτος, όπως στο μυαλό του Wozny ο δικηγορικός σύλλογος της Washington συνδεόταν με την αμερικανική κυβέρνηση επειδή σε αυτόν συμμετείχαν δικαστές και οι δικαστές είναι όργανα του κράτους. Καλώς και με ιδιαίτερη νηφαλιότητα οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας αρνήθηκαν την άτυπη αυτή αναγνώριση, γιατί θα έμπλεκαν με μια καλοστημένη απάτη με διεθνή αντίκτυπο.

Η απάτη του Σώρρα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν η ανάμειξη του με την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής. Η υπόθεση αυτή είναι πραγματική, όπως μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Εθνικής Τράπεζας. Η «κομπίνα» πήγε να στηθεί με την έκδοση μονομερών συναλλαγματικών, όπως ακριβώς έκανε ο Stephen Louis Wozny. Το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει η δωρεά, γιατί ο φόρος που έπρεπε να καταβληθεί για να ολοκληρωθεί η δωρεά ήταν υπέρογκος (27 δις). Έτσι, ο Σώρρας εγκατέλειψε την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής και επιστρατεύτηκαν τα πλαστά «αμερικάνικα ομόλογα» του Wozny.

Βίντεο. Η παραδοχή του ίδιου του Σώρρα για την απάτη που ετοίμαζε για την Τράπεζα της Ανατολής.

ΓΝΩΡΙΖΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΣΩΡΡΑ

Δυστυχώς, από το ρεπορτάζ γνωρίζω πως το παραπάνω σχέδιο του Σώρρα για την τιτλοποίηση μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής ύψους 2,7 τρις ήταν γνωστό σε στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτή την ιστορία. Σε αυτό είμαι απόλυτος, αφού η συγκεκριμένη πληροφορία είναι απόλυτα ασφαλής.

Το ίδιο απόλυτος είμαι για την ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας, όταν ο Σώρρας κυκλοφορούσε ψεύτικους λογαριασμούς της για να πείσει ότι οι Έλληνες διαθέτουμε 115 τρισεκατομμύρια δολάρια από τα παγκόσμια καταπιστεύματα.

Η τράπεζα δεν έβγαλε την παραμικρή ανακοίνωση ότι οι λογαριασμοί δεν υπάρχουν, ώστε να προφυλάξει τους πελάτες της και τους πολίτες, αλλά άφησε το Σώρρα να αλωνίζει, γιατί πολύ απλά τη συνέφερε η τραγική παρουσία του δίπλα στην Τράπεζα της Ανατολής. Αυτό που σίγουρα πέτυχε ο Σώρρας είναι να υποβιβάσει την πραγματική υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής και να δυσκολέψει τη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΣΡΟΙΤΕΡ

Παρακολουθώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha την τρίλεπτη παρουσίαση της συνέντευξης του Πατρινού απατεώνα Αρτέμη Σώρρα στον Αντώνη Σρόιτερ, μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Απειλές, φωνές, απότομα χαστούκια στον αέρα, νευρικότητα, μαγκιά του δρόμου και άλλα πολλά στοιχεία της πειθούς του τρισμέγιστου, κατά φαντασία επενδυτή από την Πάτρα ξεδιπλώθηκαν στη μικρή οθόνη.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι να δω την εκπομπή, δεν είχα άποψη για το σύνολο του ρεπορτάζ του Alpha στο θέμα Σώρρα. Θεωρώ πως τηλεοπτικά η ομάδα της Τατιάνας Στεφανίδου στο «Ε» «πολέμησε» περισσότερο από όλους το ρεπορτάζ στη συγκεκριμένη υπόθεση, μαζί με τον Αντέννα. Όσο κι αν ποτέ μου δεν ήμουν οπαδός της Τατιάνας, οφείλω να ομολογήσω ότι συνάντησα επαγγελματισμό, πέραν του δέοντος τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και οξυδέρκεια.


Εικόνα 1. Η μονομαχία στο κρύο, ο «επενδυτής» με το παλτό και ο Βούδας στο έπιπλο…

Μπορεί σήμερα ο Σρόιτερ, το επιτελείο του και οι οπαδοί της λογικής να είναι ευχαριστημένοι γιατί διακωμώδησαν τον Αρτέμη Σώρρα. Από την άλλη όμως και ο ίδιος ο Σώρρας οφείλει να είναι χαρούμενος, γιατί με τα δικά του κριτήρια αυτός κέρδισε τη μονομαχία. Αν το δει κάποιος στυγνά με όρους τηλεοπτικής μάχης, ο Σρόιτερ κατάφερε σημαντικά πλήγματα στην αξιοπιστία του υιού του Απόλλωνα, όπως συστηνόταν ο συνομιλητής του κατά το παρελθόν. Τα περισσότερα όμως από αυτά ήταν ήδη γνωστά.

Η πραγματικότητα είναι ότι για το target group του Σώρρα η εμφάνισή του ήταν νίκη. Μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα του ελληνικού πληθυσμού που μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί ευκολόπιστη και έχει πιστέψει κάθε παλαβομάρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μέχρι ότι ο Τράμπ είναι Έλληνας και σχεδόν συντοπίτης του Βλαδίμηρου Πούτιν από το ίδιο χωριό της Ηπείρου.

Επειδή όμως το ρεπορτάζ είναι αυτό που έχει σημασία, ας δούμε μερικές από τις απίστευτες «μπλόφες» του Σώρρα:

α) Όταν ο Σώρρας πιέστηκε, χρησιμοποίησε μια μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής και με αυτήν επιχείρησε να ξεγελάσει το συνομιλητή του. Δυστυχώς άλλο πράγμα είναι τα χρεόγραφα του Stephen Louis Wozny, τα οποία χρησιμοποιεί πλέον ο Σώρρας και οι συνεργάτες του και άλλο οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.

β) Η υποτιθέμενη κατάθεση των 600 δις υπέρ της «Ελληνικής Κυρίαρχης Δημοκρατίας» και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου το καλοκαίρι του 2012 αφορούν τα πλαστά χρεόγραφα Wozny και όχι την Τράπεζα της Ανατολής. Όπως έχω γράψει πολλές φορές δεν υπάρχουν «ομόλογα» της Τράπεζας της Ανατολής, ούτε αυτά εμπλέκονται πλέον στις απάτες Σώρρα, όμως έντεχνα ο φιλοξενούμενος εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη εικόνας για να τα κάνει όλα «αχταρμά». Η ειδικότητά του άλλωστε…


Εικόνα 2. Ένα από τα πλαστά χρεόγραφα που χρησιμοποιεί ο Σώρρας.

γ) Έχω προειδοποιήσει πολλές φορές όσους ασχολούνται με το Σώρρα ότι αν δεν γνωρίζουν το θέμα, ο Σώρρας είναι ικανός να γυρίσει την κατάσταση υπέρ του. Το ίδιο έπαθε η Τατιάνα Στεφανίδου την πρώτη φορά που είχε συνεργάτες του Σώρρα στο studio, το ίδιο ακριβώς συνέβη με το Θέμο Αναστασιάδη. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος στο μέγιστο για να πας σε μάχη με έναν «κατεργάρη».

δ) Η μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής που χρησιμοποίησε ο Σώρρας είναι γνήσια και δεν έχει την παραμικρή διαφορά από τις υπόλοιπες. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως για την Εθνική Τράπεζα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, κάτι που θα αναδειχθεί το επόμενο διάστημα μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα. Ο Σώρρας στη δικαστική διερεύνηση της πραγματικής υπόθεσης της Τράπεζας της Ανατολής απλά δεν υπάρχει και για αυτό αν ήταν δική του η συγκεκριμένη μετοχή θα του πρότεινα να την κρατήσει, γιατί μόνο αυτό θα του έμενε μακροπρόθεσμα. Κάτι μου λέει όμως ότι δεν είναι καν δική του….

Μετά από την πίεση του ρεπορτάζ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το 2011, ο αείμνηστος και ιδιαίτερα ικανός νομικός Γιώργος Αγιοστρατίτης, μαζί με το δικηγόρο Ελευθέριο Ελευθερίου, εκπροσώπησαν δεκάδες κατόχους μετοχών και κατάφεραν πολύ εύκολα να κερδίσουν ασφαλιστικά μέτρα επίδειξης εγγράφων κατά της Εθνικής Τράπεζας, απόφαση όμως που ο Σώρρας δεν προσπάθησε να εκτελέσει ποτέ. Δεν ήταν μόνος του όμως σε αυτή την απόφαση και άλλοι συμμετέχοντες εκτέλεσαν την εν λόγω απόφαση πολλαπλώς. Η πλευρά Σώρρα από την άλλη αναλώνεται σε παλαβομάρες και ασυναρτησίες που μάλλον βολεύουν την υπερασπιστική γραμμή της τράπεζας, αποδυναμώνοντας κάθε δικαστική διεκδίκηση τρίτων, αφού στην ουσία ο «τρισμέγιστος σωτήρας» δεν ενδιαφέρεται πλέον για την υπόθεση στην πράξη.

ε) Η μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής που εμφάνισε ο Σώρρας ενώπιον του Αντώνη Σρόιτερ ήταν σφραγισμένη το έτος 1951 από τον Επόπτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τέτοιες σφραγίδες σε μετοχές υπάρχουν εκατοντάδες, ανεξάρτητα αν η Εθνική Τράπεζα επιμένει ότι έκλεισε την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής στο τέλος του 1936. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες μετοχές διαπραγματεύτηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπως υποστήριξε ο απένταρος «επενδυτής».

Οι συγκεκριμένες μετοχές ονομαστικοποιήθηκαν το 1951 από το Γενικό Επόπτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών με βάση το νόμο 1644/195, ο οποίος ίσχυσε μέχρι το 1957 και στη συνέχεια ακυρώθηκε αυτός και οι συνέπειες του. Ο νόμος 1644/1951 προέβλεπε ότι όλες οι ανώνυμες μετοχές θα έπρεπε να ονομαστικοποιηθούν, με ποινή ακυρότητας τους και στις περιπτώσεις που πρόκειται περί εταιρειών αγνώστου διευθύνσεων « δύνανται οι κάτοχοι των τίτλων αυτών να προσκομίσωσιν τούτους εις τον Γενικόν Κυβερνητικόν Επόπτην του Χρηματιστηρίου προς σφράγισιν και καταχώρισιν». Έτσι έπραξε και ο Στέφανος Αθηνογένης, το όνομα του οποίου αναγράφεται σε πολλές μετοχές, μια από τις οποίες κρατούσε ο Σώρρας στα χέρια του.

στ) Η μετοχή που έδειξε ο Σώρρας δεν αποτελεί πρόβλημα για την Εθνική Τράπεζα. Όπως προείπα, αυτό είναι ένα γνωστό θέμα, αν και λίγο πιο ειδικό για να το γνωρίζει κάποιος που κάνει τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Το πρόβλημα της τράπεζας είναι ότι ονομαστικοποιήθηκαν τέτοιες μετοχές από το 1951 έως το 1957, εκατοντάδες από αυτές βεβαιώθηκε πως ανήκαν σε ιδιώτες και ξένες τράπεζες και από τότε μέχρι σήμερα δεκάδες τέτοιοι τίτλοι μεταβιβάστηκαν στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας από την οποία τηρούνται έως τις μέρες μας! Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, ιδιαίτερα για το Σώρρα που δεν καταλαβαίνει καν τα βασικά σε αυτή την ιστορία.

ζ) Σύμφωνα με το Σώρρα, κάθε μη κερδοσκοπική οργάνωση που στήνουν οι συνεργάτες του στην εγκληματική οργάνωση με τα χρήματα των θυμάτων τους είναι ανεξάρτητη. Η δήλωση αυτή είναι παντελώς ψευδής, αφού το ίδιο το καταστατικό που υπογράφουν οι ιδρυτές των κατά τόπους γραφείων αναγνωρίζει την υπεροχή της «κεντρικής» οργάνωσης, από την οποία δεν μπορούν καν να διαφοροποιηθούν.


Εικόνα 3. Απόσπασμα από το καταστατικό των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που στήνουν οι συνεργάτες του Σώρρα σαν «μανιτάρια» σε ολόκληρη τη χώρα, εξαπατώντας πολίτες και πείθοντας ανθρώπους να τους δίνουν τα ακίνητά τους σχεδόν δωρεάν.

η) Η οργάνωση Σώρρα χρησιμοποιεί εκτεταμένα πλαστά και ανυπόστατα έγγραφα. Τέτοια έγγραφα υπήρχαν στο φάκελο πάνω στο τραπέζι που έγινε η κουβέντα και θεωρώ πως με λίγη περισσότερη πίεση θα μπορούσε ο Σώρρας να αποκαλύψει πολλά περισσότερα από τα ήδη γνωστά στο ευρύ κοινό. Για παράδειγμα, μέσα στο φάκελο υπήρχαν οι πλαστογραφημένες υπογραφές του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Αλογοσκούφη, που χρησιμοποιούνται από την εγκληματική οργάνωση για τον καθημερινό προσηλυτισμό των θυμάτων.

Μαζί υπήρχε ο πλαστός «ισολογισμός της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2007», ένα μνημειώδες έργο ψεύδους και χαζομάρας. Τέτοια έγγραφα είναι και τα προερχόμενα από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, το Υπουργείο Οικονομικών, την Εφορία και τη Βουλή που είχε μαζί του ο Σώρρας και των οποίων το νόημα παρερμηνεύεται, για να προσελκύσει περισσότερους ευκολόπιστους στα γραφεία των Ε.ΣΥ. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αρκετά στοιχεία διαθέσιμα από τη δημοσιογραφική έρευνα εδώ και χρόνια (λ.χ. «Η δολοφονία στη Λαμία και τα έγγραφα που αποκαλύπτουν την εγκληματική οργάνωση Σώρρα» – ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ). Για αυτό ο Σώρρας ποτέ δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που μπορεί να αποκαλύψει τη «μπλόφα» του. Είναι σαφές νομίζω, πως όποιος συμπαθεί τον Αντώνη Σρόιτερ δεν θα ψήφιζε ποτέ Αρτέμη Σώρρα. Το πρόβλημα όμως είναι οι υπόλοιποι…

θ) Αναφορικά με το ποσό που χρωστάει ο Σώρρας στην εφορία και που ο ίδιος έχει αποφασίσει ότι είναι 27 δις, αυτό είναι ψευδές. Ουδέποτε η εφορία έχει βεβαιώσει τέτοια οφειλή για τον Αρτέμη Σώρρα. Το έγγραφο που γυροφέρνει ο Σώρρας δεν λέει ότι χρωστάει 27 δις, ούτε ότι κάθε μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής αξίζει 675 δισεκατομμύρια ευρώ.


Εικόνα 4. Η απαντητική επιστολή της Γ’ ΔΟΥ Πατρών για την υποτιθέμενη δωρεάν μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε

Η απαντητική επιστολή της Γ’ ΔΟΥ Πατρών με πολύ απλά λόγια αναφέρει πως ο φόρος δωρεάς είναι 0.5%. Κατά συνέπεια αν ο δωρητής ισχυρίζεται πως η αξία της δωρεάς του είναι 4 Χ 675 δις, τότε θα έπρεπε να καταβάλει συνολικά 13,5 δισεκατομμύρια για κάθε 4 μετοχές που επιθυμούσε να δωρήσει. Εφόσον ο Σώρρας επιθυμούσε να δωρήσει δύο τετράδες μετοχών σε δυο αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ο φόρος που θα έπρεπε να πληρώσει είναι πραγματικά 27 δις. Γι αυτό το λόγο οι δωρεές δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και οι αποδέκτες των δωρεών αποδεδειγμένα δεν είδαν ποτέ τις μετοχές.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα πρέπει να καταβληθεί ο φόρος δωρεάς πριν πραγματοποιηθεί η δωρεά. Από τη στιγμή που δεν καταβλήθηκε ο φόρος, η δωρεά δεν έγινε ποτέ, κατά συνέπεια δεν υπάρχει η παραμικρή απαίτηση εκ μέρους της εφορίας! Ως απάντηση και για να πείσει τα θύματά του ο Σώρρας κατέθεσε μήνυση στο ΣΔΟΕ επειδή δεν εισπράττει τα 27 δις… για ένα θέμα για το οποίο το ΣΔΟΕ δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα. Μεγαλόστομες κινήσεις, αλλά στην ουσία «βραστό ρύζι».

ι) Στην αρχή της πολιτικής του διακήρυξης, o Σώρρας ανέφερε πως τα χρήματα που κατέθεσε υπέρ μας, μπήκαν στον προϋπολογισμό της χώρας και μάλιστα υπάρχουν περίπου 700 δις τα οποία κάνουν τον κρατικό ισολογισμό κερδοφόρο. Το συγκεκριμένο ψέμα αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την οικονομία.

Η συγκεκριμένη λογιστική κατάσταση με τα 700 δις δεν αφορά διαφορά ετήσιων ισολογισμών του κράτους, αλλά τη διαφορά του προϋπολογισμού με τον απολογισμό για το 2015. Τα 700 δις δεν επηρεάζουν τα οικονομικά του κράτους, δεν είναι “δάνειο 700 δις” και σίγουρα δεν προέρχονται από τίποτα περίεργα χρεόγραφα του Stephen Louis Wozny. Πρόκειται για τη μερίδα «Έσοδα από πώληση τίτλων με σύμφωνο επαναγοράς». Ουσιαστικά είναι stock repos, δηλαδή η ανακύκλωση των κρατικών χρεογράφων.

Παράδειγμα, αν το κράτος εκδώσει μια σειρά ομολόγων 10 δις μηνιαία και αυτά τα πληρώνει – εξαγοράζει κάθε μήνα, αυτό ισοδυναμεί με κίνηση 120 δις στους 12 μήνες. Δεν σημαίνει ότι πήραμε 120 δις «νέο» χρέος. Το χρέος 10 παραμένει (συν τόκους), η ετήσια επαναγορά όμως ήταν 120 δις. Ελπίζω να το κάνω κατανοητό για να μη δημιουργούνται νέες θεωρίες συνωμοσίας. Βέβαια, άντε να το εξηγήσω σε τυφλωμένους οπαδούς…

ια) Κατά καιρούς ο Σώρρας και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται πως κάποιες από τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής που κατέχει είναι σφραγισμένες από το γαλλικό προξενείο στην Αθήνα. Θα μας τις δείξει ποτέ ή θα μας πει σε ποιο όνομα έχει η βεβαίωση γνησιότητας των 4 αυτών μετοχών; Γιατί στο δικό του όνομα δεν ήταν!

ιβ) Μαζί ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει πως κατέχει 40 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής οι οποίες είναι και οι μόνες γνήσιες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πραγματικός ιδιοκτήτης των μετοχών αυτών δεν είναι ο Αρτέμης Σώρρας, αντίθετα έχει υπογράψει συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο αν ποτέ ληφθεί αποζημίωση για αυτές τις μετοχές, ο ιδιοκτήτης τους θα λάβει από το Σώρρα το ποσό του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ. Ο άνθρωπος που δάνεισε τις συγκεκριμένες μετοχές στο Σωρρα βαρέθηκε να περιμένει και του έστειλε εξώδικο για να τις πάρει πίσω!!!

Όταν ο Αρτέμης έλαβε το εξώδικο, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και σχεδόν «κλαίγοντας» καλούσε τους στενούς συνεργάτες και (πρώην) χρηματοδότες του για να βρει λύση. Ένας από αυτούς με κάλεσε και μου ζήτησε να το σκεφτώ και να τον βοηθήσω. Δεν κάνω πλάκα. Η απάντησή μου νομίζω ήταν απόλυτη. Δεν συνεργάστηκα ποτέ, ούτε καν συνάντησα τον Αρτέμιο Σώρρα. Δεν θα το κάνω στα «γεράματα».

ιγ) Ένα από τα θέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία ήταν η προσπάθεια του Σώρρα να δωρίσει μια μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής στην Εκκλησία της Ελλάδος. Εγώ βέβαια νόμιζα πως ο Σώρρας μισεί την εκκλησία, τους Αγίους και ότι εκπροσωπεί η ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Η επίσημη Εκκλησία καλά έκανε και αρνήθηκε την προσφορά του «εθνοσωτήρα». Από το ρεπορτάζ γνωρίζω πως η Εκκλησία έχει στην κατοχή της εκατοντάδες τίτλους μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, τόσο από δωρεές, όσο και από απευθείας αγορά τους. Γιατί να δεχτεί την υποτιθέμενη δωρεά μιας μετοχής από το Σώρρα και γιατί ο τελευταίος προσπάθησε να το κάνει;

Πηγή: Οι «μπλόφες» του απατεώνα Αρτέμιου Σώρρα στη συνέντευξη του στον Αντώνη Σρόιτερ – http://mignatiou.com/2017/02/o-antonis-sroiter-tin-patise-me-ton-artemi-sorra/