Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ - ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Multi-Media


ΔιαφήμισηΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΝΕΑ 06 Dec 2017

Του Ελευθέριου Ρήνου
Πηγή: Mignatiou.com

Πως θα σας φαινόταν αν διαβάζατε σε δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών πως δικηγόρος καλεί σε Γενική Συνέλευση τους πρώην μετόχους τράπεζας που έχει λυθεί και πλέον δεν υπάρχει καν το νομικό της πρόσωπο; Η ειδική περίπτωση της Τράπεζας της Ανατολής και πως κάποιοι προσπαθούν να στήσουν ακόμη μια κομπίνα στο πολύπαθο πτώμα μιας κατακρεουργημένης τραπεζικής εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα…

ΝΕΑ 05 Mar 2017

Αγαπητοί εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας,

με την ιστορία απάτης των τρισεκατομμυρίων του Αρτέμιου Σώρρα να έχει πάρει πλέον το δρόμο της, κυρίως λόγω της δημοσιογραφικής έρευνας μιας πολύ μικρής ομάδας, που συμπεριλαμβάνει εμένα και το Γιώργο Γιαλτουρίδη από τη Βοστώνη, το βάρος της έρευνάς πέφτει σε μια μεγαλύτερη συνιστώσα του προβλήματος της Τράπεζας της Ανατολής, σε εσάς.

Διαβάστε περισσότερα…

ΝΕΑ 05 Feb 2017

Γιατί κάθε μετοχή του Σώρρα έπρεπε να έχει αξία 675 δις;τoυ Ελευθέριου Ρήνου

Ένα άρθρο μπορεί να διαβαστεί από πάνω προς τα κάτω και πολλές φορές να ξαναγραφτεί με ανάποδη σειρά, δίνοντας σημασία σε ενότητες που βρίσκονται στο τέλος. Το παρόν άρθρο αποτελεί μια αναπροσαρμογή του άρθρου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο mignatiou.com με τίτλο «Οι «μπλόφες» του απατεώνα Αρτέμιου Σώρρα στη συνέντευξη του στον Αντώνη Σρόιτερ» και σε αυτό θα αναλύσουμε την απάτη Σώρρα σχετικά με την Τράπεζα της Ανατολής, όπως και το λόγο που κάθε μετοχή του έπρεπε να αξίζει 675 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα…

ΝΕΑ 25 Jan 2017

Σώρρας κατόπιν εορτής - www.banquedorient.org

τoυ Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Για τους όψιμους ερευνητές του Αρτέμη Σώρρα: Άργησαν να τον ανακαλύψουν.

Μπροστινός κατόχων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής εμφανίστηκε στο γραφείο της τηλεοπτικής «Ζούγκλας» κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής έρευνας.

Ο επιτήδειος Αρτέμης απέφευγε την τηλεοπτική κάμερα και τις δημόσιες εμφανίσεις, όπως ο διάβολος το λιβάνι, εκείνη την εποχή, είτε γιατί οι εντολοδόχοι του το απαγόρευαν είτε γιατί είχε την πρόνοια να μην επιδεικνύει την άγνοιά του στο ευρύ κοινό.

Έγινε άμεσα όμως αντιληπτός από εκείνους που όφειλαν να γνωρίζουν -μεσούσης της έρευνας- και εξαφανίστηκε.

Για τους μη επαΐοντες: Η Τράπεζα της Ανατολής ήταν αποτέλεσμα μίας έξυπνης κίνησης λίγο πριν από την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκέντρωσε ως θυγατρική της Εθνικής όλο τον χρυσό των Ελλήνων του εξωτερικού από την Οδησσό μέχρι την Αλεξάνδρεια και όχι μόνον, μετατρέποντάς τον σε μετοχές με την εγγύηση της Γαλλικής Τράπεζας. Διαβάστε περισσότερα…

ΝΕΑ 07 Jan 2017

Σώρρας κατόπιν εορτής - www.banquedorient.org

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Αρτέμη Σώρρα, με τη Δικαιοσύνη -έστω και με καθυστέρηση ετών- να παίρνει τον βασικό λόγο ανασύροντας από το αρχείο τις ογκώδεις δικογραφίες που εκκρεμούν σε βάρος του.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε τα στοιχεία στον Άρειο Πάγο για το θέμα αυτό. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα με την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς είναι θέμα χρόνου η άσκηση των πρώτων διώξεων. Η εικόνα αυτή βέβαια είναι εντελώς αντιφατική. Εδώ και χρόνια παρατηρήθηκε η παντελής απουσία έρευνας των Αρχών, η αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και η αδιαφορία των ΜΜΕ για το περίεργο αυτό «φαινόμενο». Εντελώς ξαφνικά, με αφορμή μία ανθρώπινη τραγωδία, τόσο κυβέρνηση-αντιπολίτευση, όσο και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ενθυμήθηκαν τον Σώρρα βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος για αντιπαράθεση. Διαβάστε περισσότερα…

Multi-Media, ΝΕΑ 02 Jan 2017

Ο δικηγόρος της Ρόδου Γιάννης Καραμιχάλης συνηθίζει να μη μασάει τα λόγια του και, για άλλη μια φορά, καταγγέλει την απαράδεκτη τακτική των δικηγόρων της Εθνικής Τράπεζας οι οποίοι χρησιμοποιούν πλαστογραφημένα έγγραφα στη δικαστική διαμάχη της με τους μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής! Αυτό όμως που είναι απορίας άξιο είναι πώς οι δικαστές, οι οποίοι εκδικάζουν την υπόθεση, εκδίδουν αποφάσεις δίνοντας βάση στα πλαστογραφημένα αυτά έγγραφα, για την πλαστότητα των οποίων, πέρα από το οφθαλμοφανές, έχει αποφανθεί και μια διεθνούς φήμης και εγκυρότητας γραφολόγος!

Φαίνεται, τελικώς, ότι η υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της, με τους μετόχους της να απαιτούν από την Εθνική Τράπεζα, με τεκμηριωμένα στοιχεία και αποδείξεις, να τους καταβάλει αυτά που τους οφείλει από τότε που εξαγόρασε την Τράπεζα της Ανατολής.

Διαβάστε περισσότερα…

Multi-Media 30 Dec 2016

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

BANQUE D'ORIENT - THE INTERNATIONAL DOCUMENTARY